header_banner_image
Camperlandgoed Meistershof genieten van de omgeving
header_banner_image_mobile
Camperlandgoed Meistershof genieten van de omgeving

Camperlandgoed Meistershof grenst aan Nationaal Park Dwingelderveld

Camperlandgoed Meistershof ligt direct aan het bijzondere Dwingelderveld, één van de nationale parken van Drenthe. In de nabije omgeving van onze campercamping is dan ook van alles te doen voor jong en oud. Wandelen en fietsen door de bijzonder groene natuur of langs gezellige dorpjes bijvoorbeeld. Ook kunt u gaan voor een bezoek aan één van de Drentse dierentuinen, attractieparken of grote winkelsteden. Kortom, voor iedereen is er een bijpassend uitje te vinden in de omgeving van Drenthe. 

Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe

Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe is het grootste natte heidegebied van West-Europa. De enorme diversiteit aan flora en fauna maakt dit natuurgebied uniek. Elk seizoen laat dit park zich weer van een andere kant zien. Er zijn vele wandel- en fietsroutes, zowel gemarkeerd als ongemarkeerd. U mag zich in het park op de verharde én onverharde paden bevinden en daardoor kunt u grote delen van het Dwingelderveld ontdekken. Echter mag u niet van de paden af in verband met natuurbescherming.

Het diverse landschap van het Dwingelderveld

Zo divers als Drenthe, zo divers is het Dwingelderveld. Van glooiende heidevelden en dichtbegroeide stukken bos tot prachtige plassen en stuifzandgebieden. Adembenemend is het. Het Dwingelderveld wordt door zowel Natuurmonumenten als Staatsbosbeheer beheerd en dat is natuurlijk niet voor niets. Een laatste feitje over het natuurgebied: dagelijks lopen er twee kuddes Drentse heideschapen met herder rond over de vlakten van het Dwingelderveld. Hoe bijzonder is dat?

De Big Five, maar dan in Drenthe

Ooit de Big Five willen zien? Drenthe heeft haar eigen unieke Big Five. In Nationaal Park Dwingelderveld kunt u met een beetje geduld deze 5 bijzondere dieren spotten. Het gaat om de adder, ree, das, kraanvogel en het Drentse heideschaap. Een tip van ons: neem een verrekijker en/of camera mee, spot ze allemaal en maak spectaculaire foto’s!

Wandelen en fietsen in Drenthe

Tijdens uw verblijf op Camperpark Meistershof kunt u wandelen en fietsen in Drenthe door prachtige groene natuur. Ons camperpark ligt direct aan een Nationaal Park dat onder beheer van Staatsbosbeheer én Natuurmonumenten staat en is omringd door diverse gezellige Drentse dorpjes zoals Dwingeloo en Ruinen. Bij de receptie kunt u informatie krijgen over de mooiste wandel- en fietsroutes in Drenthe. Ook komt er midden op het terrein een geheel overdekte en afsluitbare fietsenstalling, zodat u uw fiets veilig en droog kunt plaatsen. Wilt u gaan fietsen, dan kunt u snel en eenvoudig bij uw fiets. 

Bijzondere routes om te fietsen in Drenthe

U kunt natuurlijk diverse apps downloaden, zodat u via uw telefoon wandel- en fietsroutes kunt volgen, maar wij voorzien u ook graag van bijzondere fietslocaties in Drenthe. Pak uw fiets en verken op uw gemak Nationaal Park Dwingelderveld, natuurgebied Lheebroekerzand en diverse omvangrijke Drentse heidegebieden, bijvoorbeeld de Kraloër Heide.

Ook kunt u een speciale route fietsen langs de Drentse hunebedden en leuke dorpjes als Havelte en Wapserveen. Deze route draagt de naam: Heide/Hunebed-route Uffelte. Een wat langere route is bijvoorbeeld Stuifzand- Zuidlaren, een 56-kilometerlange route langs onder meer Kamp Westerbork en museumdorp Orvelte.

Maak prachtige wandelingen in Drenthe

In Drenthe kunt u prachtige wandelingen maken. Van diverse natuurwandelingen tot wandelingen door gezellige dorpjes. Lekker aan de wandel in Drenthe? Vanaf ons camperpark loopt u rechtstreeks Nationaal Park Dwingelderveld in. In onze receptie voorzien wij u, als gastheer van dit park, graag voor verdere informatie over wandelen in Drenthe. Ook kunt u een leuke wandeling maken door het monumentale dorpje Orvelte. Beilen en Dwingeloo, nabij Camperlandgoed Meistershof, zijn eveneens prachtige plekken in Drenthe om te wandelen.

Download onze app voor wandel- en fietsroutes

In onze VakantieApp hebben wij diverse wandel- en fietsroutes beschreven. Scan of klik op de QR-code om de app te downloaden op een smartphone. 

qr vakantieapp

Gezellige dorpjes in Drenthe

Ambachtelijke winkeltjes, leuke boetiekjes en eetcafeetjes waar u lekkere gerechten kunt krijgen. Daarvoor zit u helemaal op uw plek in Drenthe. Gezellige dorpjes als Diever, museumdorp Orvelte en bijvoorbeeld Havelte zijn goed bereikbaar vanaf onze campercamping. Zowel met de auto als op de fiets kunt u omliggende dorpjes bezoeken. Na een fietstocht door de mooie natuur van Drenthe is het natuurlijk ook erg aantrekkelijk om even heerlijk een drankje te nuttigen op een zonnig terras. Daarnaast vindt u in veel Drentse dorpjes bijzondere bezienswaardigheden, zoals kerken en historische monumenten.

Een dagje naar de stad

Een dagje naar de stad? Maak een keuze uit één van de grotere Drentse steden en beleef een dag vol plezier. Assen, Meppel of Emmen; drie voorbeelden van aantrekkelijke steden met allen een bruisend centrum, grote winkelketens en vele bezienswaardigheden. Ook valt een dagje Duitsland onder de vele mogelijkheden voor een dagje uit. Steden als Meppen en Lingen zijn ook zeker een bezoekje waard. Eenmaal terug op Camperlandgoed Meistershof kunt u comfortabel en in alle rust overnachten.

Lees minder

Terug

Lees minder >

Daarom Camperlandgoed Meistershof

impression-img-1impression-mobile-img-1

Ontdek het Dwingelderveld

Camperlandgoed Meistershof is gelegen aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld. 

Download onze VakantieApp op uw smartphone en lees alles over de omgeving, faciliteiten en wandel- & fietsroutes.

Lees meer