Camperlandgoed Meistershof grenst aan Nationaal Park Dwingelderveld

Camperlandgoed Meistershof ligt direct aan het bijzondere Dwingelderveld, één van de nationale parken van Drenthe. In de nabije omgeving van onze campercamping is dan ook van alles te doen voor jong en oud. Wandelen en fietsen door de bijzonder groene natuur of langs gezellige dorpjes bijvoorbeeld. Ook kunt u gaan voor een bezoek aan één van de Drentse dierentuinen, attractieparken of grote winkelsteden. Kortom, voor iedereen is er een bijpassend uitje te vinden in de omgeving van Drenthe. 

Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe

Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe

camping dwingelderveldNationaal Park Dwingelderveld in Drenthe is het grootste natte heidegebied van West-Europa. De enorme diversiteit aan flora en fauna maakt dit natuurgebied uniek. Elk seizoen laat dit park zich weer van een andere kant zien. Er zijn vele wandel- en fietsroutes, zowel gemarkeerd als ongemarkeerd. U mag zich in het park op de verharde én onverharde paden bevinden en daardoor kunt u grote delen van het Dwingelderveld ontdekken. Echter mag u niet van de paden af in verband met natuurbescherming.

Het diverse landschap van het Dwingelderveld

Zo divers als Drenthe, zo divers is het Dwingelderveld. Van glooiende heidevelden en dichtbegroeide stukken bos tot prachtige plassen en stuifzandgebieden. Adembenemend is het. Het Dwingelderveld wordt door zowel Natuurmonumenten als Staatsbosbeheer beheerd en dat is natuurlijk niet voor niets. Een laatste feitje over het natuurgebied: dagelijks lopen er twee kuddes Drentse heideschapen met herder rond over de vlakten van het Dwingelderveld. Hoe bijzonder is dat?

De Big Five, maar dan in Drenthe

Ooit de Big Five willen zien? Drenthe heeft haar eigen unieke Big Five. In Nationaal Park Dwingelderveld kunt u met een beetje geduld deze 5 bijzondere dieren spotten. Het gaat om de adder, ree, das, kraanvogel en het Drentse heideschaap. Een tip van ons: neem een verrekijker en/of camera mee, spot ze allemaal op en maak spectaculaire foto’s!

Daarom kiezen onze gasten voor Camperpark Meistershof:

  • Luxe camperplaatsen
  • Camperplaatsen met overkapping en privé sanitair
  • Ligging bij Nationaal Park Dwingelderveld
  • Broodjesservice
  • Verhuur elektrische auto
  • Wifi & glasvezelnetwerk
  • Oplaadpunt elektrische fietsen
  • Gelegen nabij Dwingeloo
  • Honden welkom
Laat u inspireren door deze foto's
logo1logo2logo3logo4logo5logo5adaclogonkc