Camping Dwingelderveld in Drenthe

Op zoek naar een geweldige camping bij het Dwingelderveld in Drenthe? Camping Meistershof ligt direct aan de rand van dit prachtige natuurgebied. Nationaal Park Dwingelderveld in Zuidwest-Drenthe, een bijna 4.000 hectare groot nat heide- en bosgebied vol vogels en andere dieren, staat garant voor mooie wandel- en fietstochten. Ook is het mogelijk een excursie te volgen vanaf de camping bij het Dwingelderveld in Drenthe.

Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe

camping dwingelderveldNationaal Park Dwingelderveld in Drenthe is het grootste natte heidegebied van West-Europa. De enorme diversiteit aan flora en fauna maakt dit natuurgebied uniek. Elk seizoen laat dit park zich weer van een andere kant zien. Er zijn vele wandel- en fietsroutes, zowel gemarkeerd als ongemarkeerd. U mag zich in het park op de verharde én onverharde paden bevinden en daardoor kunt u grote delen van het Dwingelderveld ontdekken. Echter mag u niet van de paden af in verband met natuurbescherming.

Het diverse landschap van het Dwingelderveld

Zo divers als Drenthe, zo divers is het Dwingelderveld. Van glooiende heidevelden en dichtbegroeide stukken bos tot prachtige plassen en stuifzandgebieden. Adembenemend is het. Het Dwingelderveld wordt door zowel Natuurmonumenten als Staatsbosbeheer beheerd en dat is natuurlijk niet voor niets. Een laatste feitje over het natuurgebied: dagelijks lopen er twee kuddes Drentse heideschapen met herder rond over de vlakten van het Dwingelderveld. Hoe bijzonder is dat?

Gratis natuurexcursie vanaf camping Dwingelderveld in Drenthe

camping dwingelderveldCamping Meistershof doet er alles aan om haar campinggasten het Dwingelderveld te laten ontdekken. Als gastheer van Nationaal Park Dwingelderveld biedt onze camping gratis natuurexcursies aan. Zo komt u dus op plekken waar u normaal als bezoeker van het natuurgebied niet zou mogen komen. Ook voorzien wij u graag van informatie.

Grijp uw kans en beleef de natuur als nooit tevoren.

De Big Five, maar dan in Drenthe

Ooit de Big Five willen zien? Drenthe heeft haar eigen unieke Big Five. In Nationaal Park Dwingelderveld kunt u met een beetje geduld deze 5 bijzondere dieren spotten. Het gaat om de adder, ree, das, kraanvogel en het Drentse heideschaap. Een tip van ons: neem een verrekijker en/of camera mee, spot ze allemaal op en maak spectaculaire foto’s!

Bezoek de website

Daarom kiezen onze gasten voor Camping Meistershof:

  • Unieke haal- en brengservice
  • Oplaadpunt elektrische auto’s en fietsen
  • Broodjesservice
  • Royale kampeerplaatsen
  • Ligging bij Nationaal Park Dwingelderveld
  • Luxe camperplaatsen
  • Kindvriendelijke camping
  • Meisterlijke Hof Tuinen
  • Wifi
  • Privé sanitair
Laat u inspireren door deze foto's
logo1logo2logo3logo4logo5logo5adaclogonkc